Table of Contents

Op één punt zitten de traditionele PVV-achterban en orthodoxe moslims op één lijn: vrijheid boven alles, maar níét voor andersdenkenden. Maak kennis met de polderislam 2.0: nix nikab, en hef die kopvoddentaks maar op je grijzende permanentje. Vooralsnog op basis van AI, maar binnenkort ook bij u in de buurt IRL te bewonderen.

Wat zien ze er aandoenlijk uit, hè …? Vooral de kleintjes. Maar vergis je niet: al die exoten, expats, seizoensarbeiders, drenkelingen, klimaatmigranten, herintroducties of hoe ze ook mogen heten, pikken het eten en de woonruimte van onze inheemse batterijkippen en mestvarkens in! En als je er wat van zegt, lachen ze je uit of kun je een grauw en een knauw krijgen. Nederland terug aan de eigenheimer!

Stoere vrouwen, daar houden wij van. Aangezien dit fenomeen niet overal even populair is, kan een beetje promotie met behulp van AI nooit kwaad. Net als bij andere series zijn al te uitbundige decolletés en aanverwante ‘hallucinaties’ van de software gesneuveld. Maar verder op wat kleine retouches na straight out of the computer.

Eentje uit de oude doos: de Pride at the Beach-editie 2022. Na de coronapandemie en de bijbehorende lockdowns was het voor mij lastig om de draad weer op te pakken, en vorig jaar heb ik (schaam schaam) verstek laten gaan vanwege het slechte weer. Niettemin zijn dergelijke evenementen nodiger dan ooit, dus in afwachting van een herkansing deze als ‘geheugensteuntje’.

Als goedmakertje wegens m’n verzuim om vorig jaar de lhbtiq-community te supporten, en tevens als knipoog naar de huidige obsessie met gender en vooral genderhokjes, deze serie uit de Adobe AI-doos. Het blijft een verrassing wat de kunstmatige intelligentie uit de hoge hoed tovert, maar na het nodige experimenteren ontsproot deze serie aan m’n gegoochel met prompts.

Mensen zijn kuddedieren, en als zwart schaap of witte raaf val je al snel uit de toon omdat je er anders dan de anderen uitziet. Ook roodharigen hadden het door de eeuwen heen vaak niet makkelijk. Als tegenwicht een visueel huldebetoon in de vorm van een terugblik op de Redhead Days (pre-corona).

Colofon

Alle beelden op deze website zijn door mij gemaakt, met de camera of met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Dat laatste staat, waar van toepassing, aangegeven. De beelden mogen niet zonder mijn toestemming voor andere doeleinden worden gebruikt. Een uitzondering geldt voor de afgebeelde personen, die ze mogen downloaden voor niet-commercieel gebruik en plaatsing op hun eigen website en/of social media (daarvoor hoef je alleen maar te klikken op de betreffende foto in het grote venster). Stuur in twijfelgevallen een mailtje naar info@raymondharper.nl, ook als je je eigen foto graag zonder watermerk en/of op groter formaat wilt. Geef in dat geval voor het gemak bestandsnaam en -nummer door. Vanzelfsprekend hangt daar geen prijskaartje aan.

Ook mijn website is trouwens van eigen makelij - nou ja, eigen ontwerp, want ik ben geen programmeur. Net als deze: www.oudemuis.nu. Dus als je een tekstschrijver, redacteur, websitedesigner en/of fotograaf zoekt, moeten we misschien maar eens kennismaken …